Sanal Lazerli Klavye Nasıl Çalışır?

/ 13 Nisan 2019 / / yorumsuz
Sanal Lazerli Klavye Nasıl Çalışır?

Teknoloji gün geçtikçe gelişim göstermeye devam ediyor. Sanal lazer klavye modelleri yeni yüzyıl bilgisayar teknolojisinin en özel parçalarından bir tanesidir. Bu klavye sadece mobil cihazlar, tablet ya da bilgisayarlar ile sınırlı olarak yer almamaktadır. Yeni bulunan bu klavye, Q klavyesi ile aynı özellikleri içerisinde bulunduruyor.

Klavyeler kullanılmadan iletişim kurmak zor hale gelirdi. Günümüzde akıllı telefonlar üzerinde bile küçük klavyeler yer alıyor. Eski model tipik bir cep telefonu üzerinde bir sayıya en az üç harf atandığında, kelimeyi kurmak için her tuşa birkaç kez basılması gerekiyordu. Bu da yazının uzun sürmesine neden oluyordu. Bununla beraber, minyatür klavye sistemleri, kullanıcılara eksiksiz bir Q klavye kurulumu sunmaktadır.

Büyük parmakları bulunan kişiler, klavyeleri akıllı telefonlar üzerinde ve PDA’larda çok küçük bulabilmektedir. Bu durumu telafi etmek için, el cihazlarına en doğru şekilde eşlik edecek özel sanal lazer klavyeler üretilmiştir. Sanal klavye telefona bağlanarak yüzey üzerinde tam boyutlu bir klavye yansımasını sunmaktadır.

Sanal lazer klavye en son çıkan teknolojilerden bir tanesidir. Sanal klavye metin girişleri için tasarlanmış küçük ve kullanımı bir üründür.

Sanal Lazer Klavye Çalışma Sistemi

Sanal lazer klavye modelleri herhangi bir yüzey üzerinde kullanıcıların çalışabilmesi için, sensör ve yapay zeka teknolojisinden yararlanarak alışmaktadır. Sanal aygıtlar, klavyenin ekran görüntüsünü yüzey üzerine yansıtmakta ve görüntü üzerinde insanların kolayca veri girişi yapabilmesini sağlayan el feneri boyutunda aletlerden bir araya gelmektedir. Klavye üzerine basıldığı zaman cihaz parmak hareketlerini algılamaya başlamaktadır. Parmakların hareketi ölçülmekte ve basılan vuruşlar belirlenmektedir. Bu vuruşlar daha sonra metne dönüştürülür.

Sanal lazer klavye ürünleri herhangi bir yüzey üzerinden tepeden bilgisayar klavyesi yansıtmak için ışıktan yararlanmaktadır. Çeviri süreci yapay zeka ile gerçekleştirilmektedir. Girilecek olan vuruş tuşunun kod sistemini çözülecek ve portatif olarak bulunan cihaza kablo veya kablosuz olarak aktaracaktır. Sanal lazer klavyeler akıllı cihazlar üzerinde kolayca kullanılabilir. E-posta ya da kullanıcının dizüstü bilgisayarı evde bırakması nedeniyle veri girişi yapabilmesi için büyük yardımcı olmaktadır.