Yoğurt otunun kansere faydaları nelerdir?

/ 19 Ekim 2019 / 0 views / yorumsuz
Yoğurt otunun kansere faydaları nelerdir?

Yoğurt otu, antik çağlardan bu yana insanlığa şifa olmaktadır. Özellikle kanserden korunmada çok etkin olan yoğurt otunun birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olan yoğurt otu, antioksidan etkiye sahiptir. Tiroid rahatsızlığına çok iyi gelmektedir. Böbrek yetmezliği rahatsızlığı olanlar, yoğurt otundan kesinlikle istifade etmelidir. Cildi sıkılaştırıcı özelliği vardır. Aftlar ve ses tellerindeki ödem için tam bir şifa kaynağıdır. Dil, gırtlak ve yemek borusu gibi kanser türleri ile ciddi şekilde mücadele eder.

Yoğurt Otu Nasıl Kullanılır?

Yoğurt otu ile yapılan çay, bir pamuk aracılığıyla cilde sürülebilir. Bu çayı, gargara yaparak da kullanmak mümkündür. Yoğurt otu çayını, direkt çay olarak da içebilirsiniz.

Ömrünüzün 7 Yılını Sigaraya Heba Etmeyin

Sigara ve stresin, insanları yaşlandıran faktörlerin başında geldiği uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Günlük 1 paket sigaranın 40 yıl boyunca içilmesi ömürden tam 7 yıl çalıyor. Ayrıca çok uzun bir süre strese maruz kalmakta vücudu hızlı yaşlandırıyor. Vücudun hızlı yaşlanmasına neden olan diğer faktörler ise hareketsiz yaşam tarzı, obezite, sağlıksız ve dengesiz beslenme alışkanlığı ile toksit ortamlarda bulunmaktır. Yaşlılık çağını sağlıklı geçirmek isteyen insanlar, sigara ve stresten kesinlikle kaçınmalıdır.

Yeterli Sıvı Almayı İhmal Etmeyin

Vücut sıvı kaybettikçe yorgunluk, baş ağrısı ve halsizlik gibi sağlık problemleri baş göstermektedir. Vücudun günlük su ihtiyacının karşılanması için kadınların 2 litre, erkeklerin ise 2,5 litre suyu kesinlikle içmesi gerekir. Bir insan, vücudunda yeterli sıvı olup olmadığını idrar renginden anlayabilir. İdrar renginin çok koyu olması vücutta yeterli sıvı olmadığının belirtisidir.

Kabak Tüketin Enerjik Olun

200 gram kabağın içeriğinde 9 kcal civarında enerji vardır. Kabağın bolca yenmesi uzmanlar tarafından özellikle öneriliyor. Kabak, diyet listelerinin vazgeçilmez besin maddesidir. Kabağın içeriğindeki lutien maddesi, sonu körlükle sonuçlanabilen katarakt rahatsızlığını engeller. Bir bardak kabağın içeriğinde 500 miligram lutien maddesi mevcuttur. İdrar söktürücü özelliği vardır. Böbrek ve mesanedeki taş ve kumun dökülmesinde oldukça etkindir. Prostat kanserini engeller. Mide ve bağırsak fonksiyonlarını artırdığından dolayı kabızlık rahatsızlığını önler. Sinirleri yatıştırıcı ve vücudu temizleyici etkisi vardır. İçeriğindeki C, E ve A vitaminleri cilt temizliği için önemlidir. Birçok kanser türünde riski ciddi oranda düşürür. Eklem rahatsızlığı olanlar, adeta ilaç vazifesi gören kabağı bol tüketmelidir.