Sağlıklı Şekilde Tırnak Nasıl Uzatılır?

/ 2 Temmuz 2020 / / yorumsuz
Sağlıklı Şekilde Tırnak Nasıl Uzatılır?

Son zamanlarda yapılan çalışmalara göre yaşadığımız hemen hemen her problemin temelinde sağlıksız beslenmenin olması ortaya çıkıyor. Sağlıklı beslenme, spor ve stressiz bir yaşam ise hem uzun hem de rahat bir geleceğin anahtarı. Tırnakların; güzel, parlak ve ideal şekilde uzaması için sağlıklı beslenmek bu konuda önemli. Bu açıdan da sebze ve meyveleri zamanında tüketmek gerekir.  Roka, semizotu, dereotu, marul ve diğer sebzeleri dengeli tüketip tırnaklarınızın ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabilirsiniz.

Tırnak Yeme Alışkanlığından Nasıl Kurtuluruz

Tırnakların hızlı ve sağlıklı uzamasını engelleyen en önemli konuların başında tırnak yeme alışkanlığı vardır. Vücudun daha çok öne çıkan noktalarından olan tırnaklarınızın düzgün ve hızlı uzaması için yeme ve koparma gibi kötü davranışlarınız var ise bırakmanız gerekiyor. Genellikle pek çok insana çocukluk çağında başlayan bu kötü alışkanlıktan kurtulmak için iki yöntem var. İlki irade yolu ile tırnak yemeyi bırakmak. Ya da jole sürmek.

Hızlı Tırnak Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Tırnakların hızlı uzaması için yapılan birbirinden farklı yöntemler vardır. Bunlar arasında en sık yapılan uygulamalar kürlerdir. Daha fazla kullanılan ise limon suyu ve zeytinyağı ile yapılan kürdür. Kürler dışında tırnaklarını uzatmak isteyen bayanların çok sık başvurduğu çare uygulama ise tırnak uzatma ojesidir.

Limon Suyu ile Tırnak Uzatma Kürü: Limon suyu ile tırnak uzatma küründe öncelikle küçük bir kaba ihtiyacınız var. Kaba ilk olarak bir miktar limon suyu sıkmalısınız. Sıkılan limon suyunun yaklaşık yarısı kadar zeytinyağı ekleyin. Bundan sonra ayda en az 4, en fazla 12 kere bu karışımı tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz. Karışımı hazırladıktan sonra tırnaklarınızı yıkamalı ve iyice kurulamalısınız. El ve ayak tırnaklarına masaj yaparak karışımı uygulayıp temizlik işlemine geçmeden 15 dakika bekledikten sonra yıkamalısınız.

Tırnak Uzatma Ojeleri: Uzun ve sağlıklı tırnaklar için yapabileceğiniz bir diğer yöntem ise tırnak uzatma ojeleridir. Genellikle eczaneler ve kozmetik marketlerinde satılan uzatma ojeleri, tırnağın hızlı uzamasını sağlamak için gereksinim duyduğu mineral ve vitaminleri destek sağlayarak verir. Böylece tırnaklar normalden çok daha hızlı uzamasına olanak sağlar. Fakat unutulmaması gereken önemli bir nokta var. Tırnak uzatma ojesi veya diğer bitkisel kürler, tırnak yeme alışkanlığı olan veya tırnaklarını yanlış kesen insanlar için yeterince olumlu etki yaratmaz.