Hamilelikte Doğru Beslenmenin Önemi

/ 14 Nisan 2020 / / yorumsuz
Hamilelikte Doğru Beslenmenin Önemi

Hamile bayanlarımızın bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmenin yolu hamile bayanlarımızın doğru ve sağlıklı beslenmesinden şekilleri olur.  Hamile bayanların hamilelik boyunca ne yemeleri gerektiğini doktorları tarafında kontrol altında tutulmalı.  Bu açıdan Hamilelikte beslenme oldukça önemli bir durumdur. Hamile bayanlarımızın alınan kiloları dikkat edilmesi gerekiyor neden derseniz: ne çok fazla yiyerek ne de çok az yiyerek bebeğinizin sağlıksız olmasını sağlayın. Gereksiz kalori tüketiminden kaçınmak gerekiyor hamilelik boyunca özellikle de çok fazla karbonhidrat ve tuz tüketimi sizi olumsuz sağlık koşullarına doğru itebilir. Hamile bir bayanın normal bir hamilelikte anne adayı 7 kilo ila 15 kilo arasında alır. 15 kilonun üzerine çıkan annelerin bebekleri daha zayıf dünyaya gelir. Tuhaf gelebilir belki de bu durumlar çok fazla yaşanıyor. Bu durumun sebebi olarak da yüksek kalorili ve besin değeri düşük yiyeceklerin daha çok tüketilmesi araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Hamilelik de doğru beslenme nasıl olur bunları aşağıda maddeler halinde yazmaya devam edelim, İnceleyiniz.

Hamilelikte Doğru Beslenme Nasıl Olur?

  •  Hamile bayanların rahim içinde büyüyen bebeğin fazlasını proteinden oluşması nedeni ile yüksek proteinli gıdaların alınması gerekiyor.
  • Hamile bayanların en çok tüketmesi gereken başlıca gıdalar: tavuk, et, folik asit yönünden zengin olan balık, yoğurt, süt, peynir, kuru yemiş olarak ise: fındık, badem, ceviz ve kuru baklagiller protein değeri yüksek besinler tüketilmesi gerekiyor.
  •  Hamile annelerimizin bir açıdan düşünmesi gereken konulardan biri de: Annenin bebeğine zihinsel ve bedensel gelişimine destek sağlayan folik asit; ıspanak, ceviz, kuru fasulye, mercimek gibi yiyeceklerde fazlaca bulunduğundan tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alır.

Yukarıda saymış olduğumuz maddelerde bebeğiniz sizin için hamile bayanlarımız için naçizane öneriler sunduk faydasını göreceğinizden eminim.