Gribe İyi Neler İyi Gelir ?

/ 1 Aralık 2019 / / yorumsuz
Gribe İyi Neler İyi Gelir ?

Gribe iyi gelen şeyler aslında oldukça fazladır fakat bunlara özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle kış aylarında yapabileceğiniz oldukça fazla şey bulunmaktadır. Eğer sık sık grip hastalığına yakalanıyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulamalısınız.

Gribe Ne İyi Gelir?

Ellerinizi Yıkama Alışkanlığı Edinin

Sadece yemeklerden veya tuvaletten sonra değil, ellerinizi bunların dışında da sık olarak yıkamalısınız. Eller gün içinde pek çok mikrop taşır. Bu mikroplar ise başta grip olmak üzere, pek çok hastalığın başlamasına neden olacaktır. Ellerinizi yıkadığınızda gribi önleme yolları konusunda iyi bir adım atmış olacaksınız.

Vitamin Alın

Grip sırasında ve gribi önlemek için düzenli olarak vitamin alın.  Gribin hızlı geçmesini ancak bu şekilde sağlayabilirsiniz. Bunun için C vitamini, D, A vitaminleri, kalsiyum ve mineral iyi olacaktır. Özellikle bu dönemlerde koyu yeşil yapraklı sebze tüketimini arttırmalısınız. Öte yandan narenciye kullanımını da arttırmalı ve günlük olarak kullanmalısınız. Çünkü gripten kurtulmak için yapılması gerekenler arasında en önemli şey C vitamini alımını arttırmaktır.

Çorba Tüketimini Arttırın

Bazı çorbaların gribi atlatmak için olduğu etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Bu çorbalar arasında tavuk suyuna çorbayı saymak mümkündür. Tavuk suyuna yapılan çorbaların gribi anında kestiğine dair öneriler bulunur. Ayrıca yeşil sebzelerden yapacağınız diğer çorba çeşitleri de grip için birebirdir.

Yanınızda Mendil Taşıyın

Bazı kişiler çeşitli gribal enfeksiyonlar sırasında yoğunlaşan tükürük ve sümük salgılarını yutabiliyor. Ama bu durum sorunun düzelmesine engel olacak şeyler arasındadır. Bu salgıların yutulmaması ve mendil yardımıyla çıkarılması gerekir. Bu yüzden grip dönemlerinde yanınızdan mendili ayırmamalısınız.

Su Tüketimini Arttırın

Normal kilodaki bir insanın günlük olarak 2 litre su alması yeterlidir. Ama fazla kilolu kişiler için bu durum 3 litreye kadar çıkabilir. Grip dönemlerinde ise alınması gereken su miktarlarına aynı şekilde devam edilmesi gerekir. Özellikle suyun arındırıcı özelliğine bu dönemde çok ihtiyaç vardır. Su metabolizmayı çalıştırarak, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasına yarayacaktır. Bu ise hastalığın daha kolay atlatılmasına ve hızlı bitmesine yarayacaktır. Bu yüzden bu dönemlerde su tüketimini asla atlamamalısınız.