Göz Altı Morlukları Nedenleri Nelerdir?

/ 10 Ağustos 2019 / / yorumsuz
Göz Altı Morlukları Nedenleri Nelerdir?

Farklı sebeplerden ötürü gözaltı morlukları oluşabilir. Oluşan gözaltı morlukları yaşlı ve çirkin görünmenize sebep olacaktır. Ayrıca bakımsız bir görüntüye de önayak oluşturmaktadır. Bunun için ciltte gözaltı morlukları görünüyorsa öncelikle sorunun ne olduğu anlaşılmalı daha sonra da sorun çözülmelidir.

Gözaltı Morlukları Neden Oluşur?

Vitamin eksikliği: C, E, B ve K vitamini cilt sağlığı için önem taşımaktadır. Vücutta C, E, B ve K vitaminlerinin eksikliğinde gözaltı morlukları oluşabilir. Bunun için vitamin eksikliği olup olmadığı tespit edilmelidir. Daha sonra da ona göre vitamin takviyesi yapılmalıdır. Kafeinli ürünlerde özellikle vücuttaki vitamin oranını olumsuz yönde etkileyen bir etkiye sahiptir. Kafeinli ürünlerin tüketilmesi gözaltı morluklarının oluşmasını da hızlandıracaktır.

Alerji: Özellikle basit ve ucuz kozmetikler cilde alerji olarak geri dönüş yapmaktadır. Yalnızca basit ve ucuz kozmetiklerde değil aynı zamanda hassas ciltlerde kaliteli kozmetikler dahi alerji yapabilir. Alerjinin oluşması ise gözaltında doğal bir morluğun oluşmasına sebep olacaktır.

Güneş Işınları: Vücutta melamin seviyesinin fazla olması gözaltında mor halkalarında oluşmasına sebep olacaktır. Güneş ışınlarının da en doğal etkisi vücuttaki melamin miktarını artırmaktadır. Özellikle yaz aylarında gözaltınızın morarmasının en temel sebebi de budur. Yaz aylarında özellikle güneş gözlükleri kullanılmalı ve cilt güneşten maksimum seviyede korunmalıdır.

Kemik Yapısı: Gözaltı morluklarına sebep olan bir diğer etkense kemik yapısıdır. Kemik yapısından kaynaklanan gözaltı morluklarının tedavisi ise imkansızdır. Çünkü bu cilt tipinden kaynaklanmaktadır. Kemik yapısı çukurlu ve sert olan kişilerde gözaltın morlukları da üst düzeyde olmaktadır. Bu sebepten gözaltı morlukları olan kişilerin gözaltı kapatıcısı kullanması en doğrusudur.

Vücutta Su Toplanması: Bazı kronik hastalıklar vücutta su toplanmasına sebep olabilir. Vücutta su toplanması ise damarların şişmesine ve belirginleşmesine doğal olarak da gözaltına morluk olarak dönmesine sebep olmaktadır. Vücutta su toplanması nedeniyle gözaltı morluklarıyla karşılaşan kişiler mutlaka bir cildiyeye başvurulmalıdır.

Yaşlanma Faktörü: Yaşlanmayla birlikte vücutta birçok değişim gerçekleşmektedir. Gözaltı morlukları da bundan yalnızca bir tanesidir. Yaşlanmadan kaynaklı gözaltı morlukları içinse yapılabilecek hiçbir şey bulunmamaktadır. Geçici çözüm olarak gözaltı kapatıcılarını kullanabilirsiniz.

Tavsiye

Unutkanlık Hastalığı Nedir?