Göz Altı Işık Dolgusu Yapılımı Nasıl Olmalıdır?

/ 22 Aralık 2018 / / yorumsuz
Göz Altı Işık Dolgusu Yapılımı Nasıl Olmalıdır?

Gözaltı ışık dolgusu işlemi son zamanların en çok tercih edilen ve yaptırılan estetik cerrahi müdahalelerinden bir tanesidir. Gözaltı ışık dolgusu gözaltındaki yorgunluk görünümünü azaltmak, torba ve morluk görünümünü düzeltmek amacıyla kullanılmaktadır.

Özellikle belli bir yaştan sonra gözaltları daha da sarkmaya torba görünümü oluşmaya başlamaktadır. Ufak cerrahi müdahalelerde daha genç enerjik görünmeniz mümkündür. Gözler insanların yüzde en çok dikkat ettiği kısımların başında geldiği için gözlerinizin ve gözaltlarınızın görünümü oldukça önemlidir. Oldukça kısa süren Gözaltı ışık dolgusuyla gözlerinizin her zaman genç kalmasını sağlayabilirsiniz.

Gözaltı Işık Dolgusunun İçeriği Nedir?

Gözaltı ışık dolgusunun içeriğinde yüksek oranda hyalüronik asit bulunmaktadır. Hyalüronik asit cilde nem sağlayan daha sağlıklı görünmesini sağlayan bir içeriktir. Belli bir yaşa kadar cilt tarafından üretilir, yaş ilerledikçe cilt kendisi için gerekli hyalüronik asit içeriğini üretememeye başlar.

Gözaltı Işık Dolgusu İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Gözaltı ışık dolgusu için oldukça ince enjeksiyonlar kullanılmaktadır. Öncelikle göz çevresinin temizliği sağlanır. Hastaya çok hafif dozlarda lokal anestezi verilmektedir. Göz çevresinden belli rotalar çizilerek dolgu maddesi ince enjektörler yardımıyla deri altına zerk edilir. İşlem bittikten sonra Gözaltı özel bir tonik yardımıyla silinir. Gözaltının kızarıklığı için kızarıklık önleyici krem sürülerek işlem sonlandırılır. Her iki göze de lokal anestezi uygulandıktan sonra işlemin tamamlanma süresi yaklaşık 35 dakikadır. İşlem sonrasında göz çevresinde hafif kızarıklar görülmesi normaldir, kısa süre içinde iyileşir.

Gözaltı Işık Dolgusu Ne Kadar Süre Kullanılabilir?


İşlem sonrasında, kızarıklık tamamen geçtikten sonra yaklaşık 9 ay kadar dolgu kalmaktadır. Dolgunun kalma süresi hastanın yaşına, tenine, cildinin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Bazı hastalarda 6 ay kalırken bazı hastalarda 12 aya kadar kaldığı görülmektedir. Gözlere cilde hiçbir zararı bulunmamaktadır. Gözaltı ışık dolgusunu şu kişiler yaptırmamalıdır:

  • Gebelik süresinde olan
  • Emziren anneler
  • Gelişim çağı henüz tamamlanmamış kız ve erkek bireyler.

Bunun dışındaki kimselerin yaptırmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır, fakat ciddi bir rahatsızlığınız veya kullandığınız bir ilaç var ise mutlaka doktorunuza danışınız.