Ev Tozu Akarlarını Uzaklaştırmanın Yöntemleri Nelerdir?

/ 8 Nisan 2020 / 1 views / yorumsuz
Ev Tozu Akarlarını Uzaklaştırmanın Yöntemleri Nelerdir?

Evlerimizde gözle görmediğimiz birçok organizmalar yaşıyor. Bunu bizler ne kadar temizlediğimizi düşünebiliriz. Fakat onlar yine çoğalmaya devam ederler. Peki ev tozu akarları nedir? Nasıl uzaklaştırılır zararı var mı? Hepsini tek tek cevaplayarak ilerleyelim. Öncelik olarak eve akarları adı verdiğimiz Ev tozu akarları gözle görülmeyen canlı varlıklardır. Bu varlıklar, ev ortamlarında bulunan en önemli alerji ye sebep olan varlıklardır. Ev tozu akarlarının vücut artıkları, alerjisi olan insanlar tarafından solunduğu zaman şikayetler başlar. Ev tozu akarları akar alerjisi olan kişilerde daha çok görülen astım, alerjik nezle ve egzama gibi rahatsızlarla kendini gösterir, hastalıklara yol açar.

 Ev akarları daha çok görüldüğü yerler 65-75 i nem de çoğalır, % 40 nin altın da ise üreyemezler. En az 1-3 ay arasında yaşarlar.  Aşırı sıcak ortamlarda yaşamazlar. Yani 60ºC’ın üzerindeki sıcaklıklarda yaşayamazlar. Akarlar daha çok kullanılan eşyalarda yataklarda, halılarda ve kumaşla örtülü mobilyalarda bulunmaktalar. Aslında düşünülen gibi mobilyada, yerde ve diğer eşyaların üzerinde biriken tozda daha çok bulunmazlar ve tam şunu söyleyebilirim ki kumaşlarda yaşarlar ve çoğalırlar.  Ev tozu akarları sıcak ve nemli ortamlarda yaşamayı severler. Akarlar daha çok kuru ortamlar ve aşırı soğuk ve çok yüksek yerlerde ortamlarda yaşayamazlar, ve çoğalamazlar.

Yatak yorgan ve yastıkların akarlara geçirgenliği zor olmayan özel kılıflarla kaplanması: etkinliği kanıtlanmış bir yöntemdir. Bu açıdan çok yüksek ısılarda yaşayamayacaklarından dolayı 15 günde bir yorgan ve yastık kılıflarınızı 60 derece de veya üstü sıcaklığında yıkamalısınız. Bu sayede akarları yok etmiş ve çoğalmasını engellemiş olacaksınız.