Doğru Bir Kapatıcı ile Cilt Lekelerden Kurtulun

/ 17 Haziran 2020 / / yorumsuz
Doğru Bir Kapatıcı ile Cilt Lekelerden Kurtulun

Yüzünüzde ciddi anlamda bir sıkıntı yoksa ama renk tonu farklılığından ötürü şikayetçi iseniz yapmanız gereken tek şey cilt tonunuzu eşitleyen bir BB veya CC krem tercih etmektir.  Böylece yüzünüzdeki lekeler ve kırmızılıklar giderken aynı zamanda yüzünüzün nem dengesi sağlanmış olacak, pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşacak. Dinlenmiş cildin formülü tabi ki düzenli bir gece uykusu ve sağlıklı beslenme ile olur fakat bu dengeyi doğru bir kapatıcı ile kesinlikle desteklemeniz gerekiyor.

Göz çevresi yüzümüzdeki en değerli noktadır. Doğru ürünler kullanılmadığında da pek çok olumsuzluğa neden olacağından dolayı da göz çevresi için kullanacağınız ürünleri tercih ederken çok daha dikkatli olmanız gerekir. Özellikle göz çevrenizin pütür pütür bir görünüm olmasını istemiyorsanız alacağınız kapatıcının kalitesine ve içeriğine çok dikkatlice inceleyerek almalısınız.

Kapatıcı alırken ilk olarak hedefinizi belirleyip bu amaca yoğunlaşarak tercih yapmalısınız. Şayet göz altı morluklarından muzdarip iseniz kapatıcınızı fondöten sürmeden hemen önce sürün. Şayet alacağınız kapatıcı sivilcelerini ortadan kaldırmak için olacaksa kesinlikle de fondötenden sonra sürmeniz şart. Göz çevrenize sert dokunuşlar uygulamamalı, yüzük ve serçe parmaklarınız ile sürmüş olduğunuz kapatıcıyı hafifçe yaymalısınız. Eğer sürdüğünüz kapatıcının yeterli ise bir süre sonra tekrar kapatıcı kullanabilirsiniz.

Kalem Kapatıcılar

Şayet ki makyaj için ince detaylı bir zaman harcamıyorsanız kalem kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Balmumu bazlı olan kalem kapatıcılar yoğun bir görünüme sahiptirler deneyebilirsiniz.

Likit Kapatıcılar

Göz çevrenizde kaz ayalarınızdan şikayetçi iseniz sizin için en uygun seçenek likit kapatıcılar kullanmanız gerekecektir. Hem uygulanması kolay hem de ipeksi olmaları ile de topaklanma sorunlarını yok denecek kadar azdır.

Stick Kapatıcılar

Göz altlarınızdaki morluklardan şikayetçi iseniz stick kapatıcılar sizin bu şikayetlerinize yardımcı olacak yetişebilecek bir ürün olma özelliğine sahiptir. Özellikle kuru cilt yapısına sahip kişilerde tercih edilmesi önerilen stick kapatıcılar makyaj için zaman ayıran kişilerce kullanılmalıdır.

Fırçalı Kapatıcılar

Uygulama kolaylığı ile dikkati çeken fırçalı kapatıcılar sorunlu olan bir cilde sahip değilseniz sizin için en uygun tercih sebebi olacaktır.