Diyabet Riskini Büyük Ölçüde Arttıran Gıdalar

/ 10 Eylül 2019 / 0 views / yorumsuz
Diyabet Riskini Büyük Ölçüde Arttıran Gıdalar

Bugün daha iyi yemeye başlamak için, Tip 2 diyabet riskini arttırdığı bilinen bu dört tür gıdaya dikkat edin.

Yüksek Oranda İşlenmiş Karbonhidratlar

Beyaz un, beyaz şeker ve beyaz pirinç ile yapılan gibi ağır işlenmiş karbonhidratlar, esasen önemli kepek ve lif yanı sıra sağlıklı vitamin ve mineraller elimden bütün gıdalar vardır.

Sindirimi çok kolay olduğundan, bu gıdalar kan şekeri ve insülin seviyelerinde sivri uçlara neden olabilir. Zamanla, bu tip 2 diyabete yol açabilir.

Dahiliye arşivlerinde 2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ağır işlenmiş karbonhidratlarda yüksek bir diyet, tüm gıdalarda zengin bir diyet yiyenlere kıyasla, Çinli kadınlarda tip 2 diyabet riskini yüzde 21 oranında artırdı.

Riskinizi azaltmak için, ekmek, kekler, kek, kraker ve makarna gibi işlenmiş karbonhidratlarla yapılan gıdaların alımınızı tam tahıl seçenekleri lehine sınırlayın.

Şekerli İçecekler

Muhtemelen fazla kalori kilo almaya yol çünkü şeker yükü insülin direnci artırabilir çünkü Hafta kitap Diyabet Kilo Kaybı: Haftada, “Jill Weisenberger, M. S., R. D., C. E., ve yazar, “gazlı içecekler, tatlı çay, limonata gibi şekerli içeceklerin tip 2 diyabet riskini artırır” diyor.”

Diyabet bakımında yapılan bir 2010 araştırmasına göre, günde bir ila iki şekerli içecek içmek, tip 2 diyabet riskini ayda bir porsiyondan daha azına kıyasla yüzde 26 oranında artırdı.

Şekerin sağlığınız üzerindeki etkisini en aza indirmenin en iyi yollarından biri, meyve içecekleri de dahil olmak üzere şekerli şekerli içeceklerin alımını sınırlamaktır.

Sulu kalmak için daha fazla su iç. Ayrıca, kahve veya çayınızı şeker ve krema ile yüklemekten kaçının.

Doymuş ve trans yağlar

Sağlıksız doymuş ve trans yağlar kandaki kolesterol seviyelerini artırabilir ve yüksek kolesterol tip 2 diyabet için bir risk faktörüdür.

Doymuş yağlar yağlı etler, butters ve tam yağlı süt ve peynir bulunabilir iken trans yağlar, paketlenmiş pişmiş Ürünler ve restoranlarda kızarmış gıdalar görünür.

Doymuş yağlardan kaçınmak için Weisenberger şu önerileri sunar “ ” zeytin ve kanola yağları ile pişirin, tatlılar yerine fındık üzerine atıştırın, yağsız etleri ve kümes hayvanlarını derisiz seçin ve mavi peynir sosları yerine salata sosu ile salata yapın.”

Kırmızı ve işlenmiş etler

Kırmızı et ve işlenmiş kırmızı et hem tip 2 diyabet ile bağlantılıdır. Pastırma, sosisli sandviç ve şarküteri etleri gibi işlenmiş etler, yüksek sodyum ve nitrit seviyeleri nedeniyle özellikle kötüdür.

American Journal of Clinical Nutrition 2011’de yapılan bir çalışmada, araştırmacılar, günde bir adet 3 onsluk kırmızı etin—bir kart destesinin büyüklüğünde-tip 2 diyabet riskini yüzde 19 oranında artırdığını bulmuşlardır. Daha az miktarda işlenmiş kırmızı et için artış yüzde 51 oldu. Eliaz, diğer protein kaynaklarına geçiş sağlığınızı iyileştirebilir diyor. “Yabani Alaska somon, sardalye gibi küçük balıklar, organik kümes hayvanları ve yumurta küçük porsiyonlarda, ve ara sıra çim beslenen sığır tüm sebze üstünlüğü ile sağlıklı bir diyet dahil