Çocukluk Çağında Obezite Nasıl Önlenir?

/ 3 Eylül 2019 / / yorumsuz
Çocukluk Çağında Obezite Nasıl Önlenir?

Artık gittikçe daha fazla sayıda çocuğa aşırı kilolu veya obezite teşhisi konuluyor. Dikkate alınmadığı takdirde sağlıklarını tehlikeye sokan çocukluk çağında obezite için ebeveynler neler yapmalı?

Aşırı kilolu veya obez bir çocuğun, yetişkinlikte bile obez karaciğer gibi bir durumdan muzdarip olması muhtemeldir. Çocukluk çağı obezitesini önlemek ve tehlikeli sonuçlardan kaçınmak için, ebeveynlerin erken yaşta hareket etmesi özellikle önemlidir.

Ebeveynlerin Rolü

Muhtemelen iyi bir örnek ilk adımdır. Ebeveynlerin uygun şekilde yemeleri ve çocuklarını her türlü fiziksel aktiviteyi uygulamaya teşvik etmeleri gerekir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürürseniz, çocuklarınız da olumlu yönde etkilenecektir.

Kahvaltının Önemi

Günlük aile ritüelinize iyi bir kahvaltı dahil etmeniz önemlidir. Hatta tüm masada ve doğru yiyecekler ile birlikte. Çocuklar için tahıllar veya kepekli tahıllar gibi karbonhidratlarla ve ayrıca meyve salatası şeklinde meyvelerle birleştirmek için taze veya yoğurt tercih edebilirsiniz.

Fiziksel Aktivite

Çocukluk çağı obezitesini hareket ettirmeden önlemeyi düşünemezsiniz. Bu nedenle en iyi seçenek birlikte yapmaktır. Çocuğu bilgisayardan günde en az birkaç saat ayırın ve dışarı çıkın. Top, yürüyüş, bisiklet gibi aktivitelerde bulunun.

Atıştırmalıklardan Kaçının

Çocukluk çağı obezitesini ve etkilerini önlemek için gerekli olan iyi bir diyeti takip etmek için paketlenmiş gıdalardan uzak durmanız gerekir. Alternatif olarak çocuklarınızla birlikte ev yapımı bir kurabiye veya tuzlu kek hazırlayın. Hangi ürünleri kullandığınızı takip edememek dışında, birlikte eğlenmek için fazladan zaman harcamanıza izin verecektir.