Akciğerlerinizi Temizlemek İçin 8 Altın Öneri

/ 20 Ağustos 2019 / 0 views / yorumsuz
Akciğerlerinizi Temizlemek İçin 8 Altın Öneri

Solunum sisteminin en önemli organı olan akciğerler aynı zamanda nefes alıp vermemizi sağlayan en temel iç organımızdır. Hava da serbest halde bulunan oksijeni alarak kana karıştıran akciğerler kanda bulunan karbondioksiti de dışarı atarak nefes alış verişimizi düzenler. Alkol, sigara, kötü beslenme gibi sebeplerden dolayı çok çabuk etkilenen akciğerler, diğer organların tam tersine kendini yenileyebilir ve hızlı bir şekilde iyileşebilir. Kısa süre de kendini yenileme özelliği bulunan akciğerlerinizi temizlemek için uygulayabileceğiniz 8 altın öneriye göz atalım.

1 ) Süt ve süt ürünlerinden uzak durun

Süt ve süt ürünleri çok fazla sayıda toksin içeren gıdalardır. Bu nedenle akciğerlerinizi temizlemek adına diyetinizde bulunan süt ve süt ürünlerinden uzak durmalı veya normal beslenme düzeninizde yer alan bu ürünlerden uzak durarak 72 saat içinde akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz. Süt ürünlerinin saf olarak tüketebilir veya süt ürünleri yerine sadece taze süt tüketebilirsiniz.

2 ) Bitki çayları içmelisiniz

Bitki çaylarının antioksidan özelliklerine sahip olması toksinlerin vücudunuzdan dışarı atılmasını sağlar. Bu nedenle yatmadan önce mutlaka bitki çayları içmeli ve sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sunmalısınız. Sindirim sistemi vücudunuzda birikmiş olan toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak akciğerlerinizin kısa süre de temizlenmesine yardımcı olur.

3 ) Greyfurt ve ananas suyu içmelisiniz

Solunum yollarını temizleme özellikleri ile bilinen greyfurt ve ananas suyu tüketerek akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz. Her gün 10 gramlık greyfurt suyu veya 20 gramlık ananas suyu tüketerek solunum yollarında yer alan toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir ve akciğerlerinizin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

4 ) Sabahları havuç suyu tüketin

Havucun kanınızı alkalize etme özelliğine sahip olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Bu nedenle sabah kahvaltısından sonra öğle yemeğinden önce havuç suyu tüketerek kanınızda yer alan toksinlerden kurtulabilir, toksinlerin akciğerlere gelip birikmesin önleyerek akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz. Havuç suyu tüketerek düzenli bir şekilde bu işleme devam ettiğinizde 2 gafta içinde akciğerlerinizin nefes alış verişlerinde performansının arttığını göreceksiniz.

5 ) Potasyum içerikli meyveler tüketin

Öğle yemeğinden sonra potasyum bakımından zengin içeriklere sahip meyveler tüketerek kanınızda bulunan toksinlerin dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz. Greyfurt, portakal, kuru bitkiler, ıspanak gibi sebzeleri tercih edebilir ve akciğerlerinizin 48 saat içinde toksinlerden arınmasını sağlayabilirsiniz.

6 ) Kızılcık şerbeti içmelisiniz

Kızılcık meyvesinden elde edilen kızılcık suyu veya kızılcık şerbetinin bakteri ve toksin temizleme özelliği vardır. Bu nedenle akciğerlerinizi temizlemek istiyorsanız yapmanız gereken yatmadan veya öle uykusundan önce bir bardak kızılcık suyu içmektir. Uyku sırasında minimalist olan fizyolojinizi harekete geçirerek toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan kızılcık suyu yüz yıllardır kullanılan bir yöntemdir.

7 ) Okaliptus Yağı buharı soluyun

Okaliptus yağının hücre açıcı özelliği olması nedeni ile akciğerleri temizlediği bilinen bir tedavi yöntemidir. Akşamları yatmadan önce ve sabahları yataktan çıkmadan önce yapabileceğiniz bu yöntem de kaynayan suyun üzerine 7- 8 damla okaliptüs yapı damlatıp, buhar haline gelen okaliptüs yağının buhar haline gelmesini bekleyin Sonra bir havlu yardımı ile kaynayan yağın zerine doğru eğilip okaliptüs yağı buharını soluyun. 5 dakika kadar bu işleme devam edin. Gün içinde nefes alış verişinizin düzenli olduğunu ve daha rahat nefes alıp verdiğinizi göreceksiniz.

8 ) Dumanlı ortamlardan uzak durun

Dumanlar, içlerinden en fazla toksin madde barındıran forma sahiptir. Bu nedenle ne dumanı olursa olsun mutlaka o alandan uzak durulmalıdır. Dumanı içinize çekmediğinizde akciğerleriniz daha az yorulacak ve dumanla gelen toksinlere maruz kalmayacaksınız. Bu duruma azami özen göstererek 72 saat devam ettirdiğinizde nefes alış verişinizin değiştiğini ve akciğerlerinizin temizlendiğini görebilirsiniz.

Tavsiye

Alexa Sıralaması Ve Önemi