Doğum Sonrasında Nasıl Zayıflarım ?

/ 23 Nisan 2020 / / yorumsuz
Doğum Sonrasında Nasıl Zayıflarım ?

Doğum sonrası doğum işleminin normal veya sezeryan doğum ile de alakalı olan göbek hangi doğumu tercih etmiş iseniz oda etkiliyor. Örnek verecek olursak sezeryan doğumlarda ameliyat olduğu için 1 hafta boyunca şiş bir göbek ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Çünkü ameliyat esnasında hava dolduğu için midede göbek çıkması çok normal fakat bu geçici bir durum. Normal doğumda gaz hava alma durumu olmadığından 1 2 güne kadar mide şişliği geçmekte.

Doğum sonrası kilo verme

Doğum sonrası dönemde kilo verme konusunda istekli olun. Vermek istediğiniz kilo hedefini belirleyin. Yağ oranının tamamen yememek hiç doğru değildir. Örneğin: Bir kilo sebze yemeği 2-3 yemek kaşığı yağ ekleyerek de yapabilirsiniz. Yağda kızartmalardan uzak durun bir süre, fırın, ızgara, haşlama gibi besinleri deneyerek daha sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz.

Emzirme döneminde annelerin diyet uygulaması doğru değildir. Anne sütünü artırmak için en büyük destekçisi günde 2.5-3 litre su içmeye daha fazla yönelmelidir. Zaten bu uygulama ile ister istemez kilo kaybetmenize de yardımcı olacaktır. Suyun dışında emziren annelere süt yapan ve kilo verdiren besinler olarak sıvı tüketiminizi desteklemek için probiyotik kaynağı kefir, ayranı tüketebilirler.  Bu dönemlerde sıvı desteği rezene, ıhlamur gibi bitki çayları da sizi rahatlatacak ve sıvı desteğine katkı sağlamış olacak.

Yemek yeme ve çiğneme sürenizi mümkün olduğunca uzatmaya çalışın. Hızlı yemek yediğinizde metabolizma yavaşlar sindirim yavaşlar ve daha fazla yemek yemek istersiniz bu da kilo almanıza şişmanlamanıza neden olur. Bu nedenle hem sağlık açısından hem de kilo kontrolü için yavaş yavaş sindirerek yemek yemeye çalışın ki sindirim daha kolay atılsın.