Sigarayı nasıl bırakılır? Sigarayı bırakmanın Püf noktaları nelerdir?

/ 6 Temmuz 2019 / 0 views / yorumsuz
Sigarayı nasıl bırakılır? Sigarayı bırakmanın Püf noktaları nelerdir?

Öncelikle sigaranın bir zehir olduğunu hiçbir derdi geçirmediğini, değiştirmediğini bilmemiz lazım. Aslında hiç kimse acı bir şeyi içmek istemez. Ama sigaranın dertlerimizi, sıkıntılarımızı geçirdiğine inanırız. Hâlbuki bu böyle değil hatta tam tersidir. Biraz iyi gelir gibi olur sonra daha kötü haller almaya yüz tutar.

-Sigaranın başlı başına bir zarar olduğunu bilmemiz lazım. Bazı insanlar size yavaş yavaş bırakın derler fakat bu böyle değildir. Sigarayı tamamen bırakmak lazımdır akla hayale hiç getirmemek lazımdır.

-Sigarayı bırakmak için beynimize ben kararlıyım, sigarayı bırakabilirim olumlamalarını sürekli vermek lazımdır. Ve bunu sürekli 21 gün veya 40 gün devam etmemiz gerekmektedir.

-Sonunda kendimiz bu işi halledebildiğimizi için, sigarayı bırakabildiğimiz için kendimizi ödüllendirmemiz lazımdır. Gerçekten yukarıda belirttiğim gibi yaparsak ve bunu devamlı hale getirirsek başarı olmamıza hiçbir engel kalmaz. Ve sonunda başarırız.

-Sigarayı bırakmak için ilk önce kendimize kendimizi inandırmamız lazımdır. Ve kararlı olmak gereklidir.

-Sigaranın olumlu taraflarını düşünmek yerine olumsuz taraflarını düşünmemiz kazımdır. Çünkü sigara başlı başına bir zarardır, zehirdir, beladır.

-Sigarayı gözümüzün önüne gelmesini hatta hayalinin bile gelmesini engellemeliyiz. Başka işlerle uğraşarak mesela yazı yazarak, resim yaparak ve sigarayı bırakacağımıza kalpten inanarak bu işin üstesinden gelebiliriz.

-Sigara yerine kuruyemiş, leblebi, çekirdek, çikolata, gibi şeyler yiyebiliriz.

-Ve arada sırada derin derin nefes alabiliriz. Derin nefes almak ciğerlerimizi oksijenle dolduracaktır ve sigaranın ne kadar kötü bir şey olduğunu bizlere en güzel şekilde hatırlatacaktır.

-Ve bu önerileri yaptığınızda gerçekten sigarayı bırakmanın ne kadar kolay olduğunu anlayabileceksiniz.