Kalp Krizi Anında Neler Yapılır

/ 20 Kasım 2019 / / yorumsuz
Kalp Krizi Anında Neler Yapılır

Kalp krizi anında ne yapılabilir gibi bir yazı aslında ilk görünümde saçma gibi duruyor. Çünkü kalp krizinin başlamasından sonra kişinin bilincini kaybetmesi arasında ki zaman 10 saniyelik bir zamandır. Fakat bu 10 saniyede hayatınızı kurtarabilir, kalbiniz ile barışabilirsiniz.

Örnekleyerek anlatmak gerekir ise, arabanızdan indiniz, asansöre bindiniz ve evinize doğru çıkıyorsunuz. Sol kolunuzdan ve çenenizde bir anda yüksek ve çok şiddetli bir ağrı, kasılma hissettiniz hemen derin bir nefes alarak öksürmeye başlıyorsunuz. Evet, evet yanlış duymadınız öksürüyorsunuz. Ciğerinizin en derininden gelecek şekilde bir öksürük ile balgam çıkarırcasına derin bir öksürük ile kalp ritimlerinizi normale döndürebilirsiniz.

Öksürme ile yaptığınız hareket, akciğerinize oksijeni çekmeniz ile kalbin pompalayamadığı kanın ilerlemesini sağlayacaktır.

Kalbin bozulan ritmi ile öksürüğünüzün, o şiddetli akımı kalbinizin normal ritimler ile atmasını sağlayacaktır. Böylece kendinizi kurtarmış olabilirsiniz. Peki, bu tedavi, uygulama kalp krizini geçirir mi?

Hayır, bu uygulama ile kalp krizi aslında geçmez, kendini erteler. Çok kısa bir süreliğine en azından hastaneye gidip doktora derdinizi anlatabileceğiniz bir süre için kalbiniz normal ritim ile çalışmaya devam edecektir. Bu öksürük uygulaması ile birçok kişi hayatını doktorun yanına giderek tedavi olacak kadar uzatabilmiştir.