Evde Yapılabilecek Egzersiz Hareketleri

/ 2 Mayıs 2020 / 1 views / yorumsuz
Evde Yapılabilecek Egzersiz Hareketleri

Son dönemlerde dünyanın bulaşıcı hastalıkları nedeni ile evde olanlara hareketsiz yaşamdan uzaklaştırmak amacı ile evde çok basit hareketlerle her gün 20 dakikalık bir egzersiz öneriyoruz. Bu sayede kilo almamış ve vücudu hareketsizlikten kurtarmış olacaksınız. Peki evde yapılacak egzersizler nelerdir.

Plank

Plank egzersizi statik bir egzersiz, yani hareket etmeye ihtiyacınızın olmadığı bir egzersiz. Yapmanız gereken pozisyonu doğru şekilde yapmak demektir. Bu pozisyondayken, sizi dik tutmaya yarayan kaslar çalışmaya başlar. Yani, kol kaslarınız, karın kaslarınız, sırt kaslarınız, kalça kaslarınız çalışır.

 Şınav

 Şınav hareketi için, plank pozisyonunun başlangıç olduğunu farz edin ve kendinizi kollarınızdan güç alarak yukarıya kaldırın. Doğru bir şekilde sırtınızı, kalçanızı ve bacaklarınızı aynı ve düz bir çizgi üzerinde tutmaktır

Kalça Kaslarını Şekillendirme

Bir bacağınızı, düz tutmaya ve sağa sola gitmesine engel olmaya çalışarak uzatın, aynı zamanda bunu zıt tarafta duran kolunuzla da yapın. Sonrasında, diğer bacak ve kol için egzersizi tekrarlayın.

Squats

Kollarınızı, omuz genişliğinde açın ve topuklarınızın üzerinde durun. Tamamen aşağı doğru indiğinizde, kendinizi olabildiğince yavaş şekilde yukarı doğru çekmeye başlayın.

Karın Kası Egzersizi

Sırt üstü yatarak ve kollarınızı yukarıya doğru kaldırın, ardından bacaklarınızdan birini kaldırıp, bacağınıza doğru getirin, elinizle dokunun. Başlangıç pozisyonuna dönerek, diğer bacak ve kolla tekrar edin. Burada kural şudur: Sol kol, sol bacağa, sağ kol, sağ bacağa dokunacak şekilde olacak.

 Kollar                             

Kadınlar yaşlandıkça sarkarak rahatsız olan bölgelerimiz ortaya çıkmasına neden olur. Tıpkı karın gibi fakat düzenli bir antrenman programıyla sıkılaşacak olan kol bölgesi için güçlü bir sırta sahip olmak da burada destek olur. Başınızı omurganızla ayın hizada tutarak. dirsekleriniz yardımıyla şınav çeker gibi eğilin ve kalkın. 15 kereden olmak üzere 4’er set halinde tekrarlamanız gereken bu hareket zor gelse de zamanla kolay hale gelecektir. Bu hareketler ile evde hareketsiz yaşamdan uzak kalmış olacak ve kilo kontrolünü sağlamış olacaksınız. Bu hareketleri günlük olarak tekrarlamalısınız.