Balık Kokusunu Gidermenin Püf Noktaları

/ 21 Ocak 2020 / / yorumsuz
Balık Kokusunu Gidermenin Püf Noktaları

Balık, doğru bir şekilde pişirilirse yerken lezzetine doyum olmayan bir nimettir. Lezzetli olmasının yanı sıra içeriğinde bulunan omega 3 vitamini nedeniyle insan sağlığı için çok faydalı bir besindir. Yapılan araştırmalar haftada en az iki gün balık tüketen kişilerin beyin sağlıklarının çok iyi olduğunu göstermektedir. Bu kadar sağlıklı ve lezzetli olmasına rağmen ülkemizde Karadeniz bölgesi dışında ki diğer illerde yeteri kadar balık tüketilmemektedir. Ülkemizde balık tüketiminin yeteri kadar olmamasının birçok nedenini vardır. En önemli nedeni ise balık fiyatlarının haftada iki üç kere alabilecek kadar uygun olmamasıdır.

Ekonomik nedenler kadar geçerli bir neden sayılmasa da evlerde balık pişirilmemesinin bir diğer sebebi ise pişirildikten sonra evden çıkmak bilmeyen kokusudur. Gerçekten birçok evde sırf kokusundan dolayı balık pişirilmiyor. Sırf bu nedenden dolayı bir grup kesim balığı dışarıda yemeyi tercih ediyor. Balık fiyatları başlı başına oldukça yüksekken dışarıda yemek daha fazla bir bütçe gerektirmektedir. Bu makalemizde balık yemeyi çok seven fakat sırf kokusundan rahatsız olduğu için evde pişirmekten çekinen okuyucularımız için balık kokusunu gidermenin püf noktaları hakkında bilgiler aktaracağız. Bu pratik bilgiler sayesinde gönül rahatlığı ile hem pişirip hem de afiyetle yiyebilirsiniz.

 PÜF NOKTALARI

Balık pişirdikten sonra çamaşır yıkarken kullandığımız yumuşatıcıyı su ile karıştırıp ocakta kaynatarak çok kısa bir sürede balık kokusundan kurtulabilirsiniz.

Karanfilin kokusundan da faydalanmak için kaynayan suyun içine bir avuç karanfil atıp kaynatabilirsiniz.

Hiçbir şekilde kokuyu gidermekle uğraşmak istemiyorsanız kızartma türündeki yemekleri balkonda yapmanızı tavsiye ederiz.

Türk kahvesini bir tavada kavurup evinizde mis gibi kahve kokusu elde edebilirsiniz.

Balık kızartırken tezgahın bir kenarında kokulu mum yakabilirsiniz.

Defne yaprağı, portakal ya da limon kabuğunu yakarak kızartmanın ağır kokusunu bastırabilirsiniz.

Pastalarda kullanılan vanilyayı suyla karıştırıp kaynatmak balık kokusunu gidermenin püf noktaları arasında en etkili olandır.

Çubuk tarçını suda kaynatmak da çözüm olabiliyor.

Bazı kaynaklarda çamaşır suyu kaynatılması tavsiye ediliyor. Fakat çamaşır suyunun kokusunu teneffüs etmek hiç sağlıklı değildir. Çamaşır suyu kullanmak yerine bırakın balık kokusu kalsın.