Uykusuzluğa iyi gelen şifalı bitkiler

/ 4 Kasım 2019 / 0 views / yorumsuz
Uykusuzluğa iyi gelen şifalı bitkiler

Uyku hali, vücudumuzu dinlendirdiğimiz, metobolizmanızın en düşük seviyede çalıştığı zaman dilimidir. Günün yorgunluğunun ardından çekilecek olan uykusuzluk problemi ertesi günü çekilmez hale getirecektir. Tıp dilinde bilimsel adı ’’insomnia’’ olan uykusuzluk kronik bir rahatsızlık değildir, sinir sistemi rahatsızlığıdır. Bu nedenle bazı çözüm yöntemleri uygulanarak bu problem tamamen giderilebilir veya hafifletilebilir. Bu çözüm yöntemleri tıbbi ve doğal olmak üzere ikiye ayrılır. Tıbbi çözüm yöntemi için doktora başvurmak gerekli iken doğal çözüm yönteminde ise uykusuzluğa iyi gelen şifalı bitkiler kaynatılarak, ezilerek veya kür yapılarak kullanılmaktadır. Bu şifalı bitkiler sakinleştirici ve kas gevşetici etkisi olan; papatya çayı, şerbetçi otu çayı, kedi otu çayı, çarkıfelek çayı, sarı kantaron çayı gibi doğal bitkilerden yapılan çaylardır.

Papatya çayı; Papatya çiçeklerinin kurutulmuş hallerinin kaynatılması ile elde edilen papatya çayının sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi, kaslar üzerinde gevşetici özelliği olduğundan içilecek olan bir bardak papatya çayı bizi sakinleştirecek ve uykuya dalmamıza yardımcı olacaktır.

Şerbetçi otu çayı; mayalanma özelliğinden dolayı bira üretiminde de kullanılan bu ot, kaynatılıp içildiğinde rahatlatıcı özelliği sinir sistemini üzerinde etkili olur ve bizi sakinleştirir. Sakinleşen vücudumuz kolayca uykuya dalar.

Kedi otu çayı; Halk arasında sakinleştirici olarak bilinen kedi otu doktorlar tarafından sinirsel ve ruhsal rahatsızlıklar içinde önerilmektedir. Kedi otu bitkisinin kökünün güneşte kurutulması sonrası kaynatılması ile elde edilen çay sakinleştirici özelliği nedeniyle uykuya dalmamızı sağlar. Kedi otu çayının bağımlılık yapma riskine karşın çok uzun süre kullanılmamalıdır.

Çarkıfelek otu çay; uykusuzluk için şifalı bitkiler içinde en etkilisi olan ve halk arasında pasiflora olarak bilinen tıbbi ilacın ham maddesi olan çarkıfelek otunun kaynatılmasıyla elde edilen çaydır. Bu bitkinin, sakinleştirici, ağrı giderici ve kas gevşetici özelliklerinden dolayı vücudumuzu sakinleştirecek, sizi uyuşturarak uykuya almanızı sağlayacaktır. Uykuya dalmanızı sağlamasından dolayı uyku verici çay olarak da bilinmektedir.

Sarı kantaron otu; kantaron bitkisinin doğal antibiyotik olmasından ve kaygı giderici, depresyon ve sinirsel rahatsızlıklara iyi gelmesinden dolayı sinir sistemi üzerinde sakinleştirici ve dinlendirici etkisi vardır. Bu etkisinden dolayı vücudunuzu sakinleştirip uykuya dalmanızı sağlar. Kantaron bitkisinin kaynatılıp soğuk içilmesi gerekir.

Gingseng; gingseng bitkisi pahalı bir bitkidir. Bu bitkinin köklerinin kaynatılması ile elde edilen çayın içilmesi, tablet olarak alınması ile dinlendirici ve sakinleştirici etkisini gösterir ve sinir sisteminiz rahatlar ve uykuya dalarsınız.

Görüldüğü üzere uykusuzluk için şifalı bitkiler ve uykusuzluğa etkileri bu şekildedir. Sizlerde uykusuzluk çekiyorsanız bu bitki çaylarını içerek uyku probleminizi çözersiniz.