Salatalığın Sağlığa Faydası

/ 30 Temmuz 2020 / / yorumsuz
Salatalığın Sağlığa Faydası

Salatalık, diyetlerin ve detoks yapanların vazgeçilmez sebzeleri arasında sayılır. Aperatif bir atıştırmalık olmasının yanında da oldukça sağlıklı ve besleyicidir.  Salatalığın önemli bir kısmı sudan oluşur. Bu sebeple de içerisinde yağ ve kalori oranı düşüktür. C ve K vitamininde zengin olan salatalık beslenme konusunda bize oldukça olumlu etki yaratmaktadır. Kilo vermek istiyorsanız salatalık tüketmek size destek olacaktır.

Kansere karşı koruma ve destek sağlar. Salatalık güçlü antioksidanlardandır. Kanser riskini artıran serbest radikallerle savaşan salatalık kansere karşı güçlü bir koruma sağlar. Bu sebeple de salatalığı günlük olarak dahil etmenizde yarar var.

Su ihtiyacını karşılar. Bahsetmiş olduğumuz gibi salatalığın içerisinde %96 oranında su vardır. Yani 1 adet salatalık yediğinizde bir bardak su içmiş yerine geçer. Şayet ki su içmeyi unutuyorsanız gün içerisinde en az 2 tane salatalık tüketmeye özen gösterin.

Vücudu arındırır. Detoks tariflerinde fark etmiş iseniz sizde incelediğinizde salatalığın çoğu tarifte olduğunu görmüşsünüzdür. İdrar söktürücü etkisi olan salatalık aynı zamanda ciğerleriniz, bağırsaklarınızın ve kanda bulunun toksitleri temizleme konusunda yardımcı olur.

Kilo vermeye destek olur. Lifli meyvelerden biri olan salatalık diyetlerde oldukça olumlu sonuçlar yaratan besindir. Diyet listenize rahatlıkla tüketeceğiniz salatalık ödem attırma özelliği ile kilo verme sürecinize yardımcı olacaktır. Salatalarınıza ekleyebilir ya da ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Kemikleri güçlendirir. İçerisinde yüksek miktarda var olan K vitamini sebebi ile de salatalık kemik sağlına iyi gelen besinler arasında yer alır. Kemikleri güçlendirirken kanın pıhtılaşmasını sağlayan salatalık bu faydası sebebi ile de çocuklar tarafından tüketilmelidir. Ayrıca salatalığın regl zamanlarında da tüketilmesi kadın sağlığı için oldukça yararlı olacaktır.

Cilt bakımında etkilidir. Salatalığın cilt için iyi olduğunu sanırım gencinden yaşlısına herkes biliyor. Salatalığı besin olarak tükettiğimizde bile cildimize yarar sağlar. Bu sebeple de cildinize doğrudan salatalık kürü yapmanızda fayda var. Böylece cildinizde oluşan sivilce ve akneler daha kolay iyileşecektir.