Piano Çalmak Kolay Mı? Nasıl Çalınır?

/ 29 Aralık 2018 / 1 views / yorumsuz
Piano Çalmak Kolay Mı? Nasıl Çalınır?

Bir çok müzik sever ve kendisine yeni yetiler katmak isteyen insanlar sanat dallarına da ağırlıklı olarak ilgi gösterir. Bunlardan müzik oldukça yaygındır. Aynı bir ağacın dalları gibi, piano da müzik denildiğinde akla ilk gelendir. İnsanlar daha çok , seçtikleri enstrümanın rahatlığıyla ilgilenmektedir.

Neden Piano?

Çünkü piano dışardan bakıldığı veya çalan biri izlendiği zaman, enstrüman becerisi olmayan insanlar tarafından nispeten daha anlaşılabilir görünmektedir. Bunun sebebi insanların kendilerini hayal ettikleri zaman rahatlıkla parmaklarının beyaz ve siyah tuşlara dokunduğunu canlandırabilirler. Fakat gerçek o kadar basit değildir.

Piano Zor mu Kolay mı?

Piano çalmak, çalabiliyorum, ne çalmamı istersin tarzı sorulara güvenle cevap verebilmek ise kriter, evet zordur. Çünkü piano ilk bakışta kolay gibi görünse de, parmak kaslarının belli pozisyonlarda, sağ ve sol elin bağımsız notalara, bağımsız zamanlamalarla basmaları gerekmesi gibi , daha çok zevk alarak dinlediğimiz piano parçaları gibi çalmak çok yoğun ve zor bir süreç gerektirir.