Migren Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

/ 2 Mayıs 2020 / / yorumsuz
Migren Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Toplumun pek çok kesimi tarafından yaşanan baş ağrısı, yaşam kalitesini düşürmekte ve kişileri rahatsız edecek boyuta getirmekte. Migren ağrısı genellikle ense, göz çevresi ve şakaklarda şiddetli şekilde hissedilen migren ağrısı kadın ve erkeklerin sağlığını ve yaşam kalitesini ciddi oranda azaltmakta. Erkenden önlem alarak bu ağrılardan hekim yardımıyla kurtulmanız mümkündür. Şunu belirtmek istiyorum ki belirli aralıklarla ağrı yaşıyorsanız ve migren ağrısına dayanamıyorum diyorsanız.

Evde Bitkisel Çözüm

1) Aslan Pençesi

Migrene ağrısına aslan pençesi bitkisi oldukça iyi gelmekte.

Aslan pençesi bitkisi sayesinde, baş ağrılarını bitkisel yöntemle dindirebilir ve hayatınızı daha keyifli ve rahat bir şekilde yaşayabilirsiniz. Kan dolaşımını düzenleyen, damarları rahatlatan aslan pençesi çay halinde yaparak tüketebilirsiniz.

2) Papatya

Papatya çayı tüketilmesi ve papatya yağı ile masaj yapılması sizi migren rahatsızlığından kurtaracaktır. Papatya antioksidan bir bitkidir. İçerisindeki mineraller nedeni ile vücuda yaratan nedenleri yok etmeye yardımcı olur. Migren hastaların içmesi tavsiye edilir. Papatya yağı ile şakaklarınıza masaj da yapabilir ya da günde 2 fincan papatya çayı hazırlayarak da migren rahatsızlıklarına engel olabilirsiniz.

3) Lavanta

Ferahlatıcı kokusu sayesinde migrenden dolayı yaşanan ağrıların geçmesine yardımcı olur.

Lavanta çayı hazırlayarak migren ağrısı yaşadığınız zamanlar da çayını hazırlayarak migren ataklarını hafifletebilirsiniz. Her içimde taze olmasına dikkat edin. Ayrıca gece uyurken bulunduğunuz odada lavanta yağı bulundurmak migren ağrıyı ortadan kaldırabilir. Lavanta çay ve öz yağ formunda sizi migren stresinden kurtarır.

4) Limonlu Ilık Su

Limon C vitamini içerir ve ağrı kesici özelliği vardır. Sanırım bunu bilmeyen yok.  Kanı sulandırma etkisinin yanı sıra antioksidan özelliği nedeni ile migren ağrılarına da iyi gelmektedir. Şayet migren ağrısıyla rahat edemiyor ve uyuyamıyorsanız hemen ılık bir bardak suya limon sıkarak içebilirsiniz. ılık su damarlarınızı rahatlatacak ve limonun etkisiyle migren ağrısını hafifletecektir.  Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız; limonlu su tüketiminde kullanırken dikkatli olmanızda fayda var yada bir hekime sorabilirsiniz.

Tavsiye

Cemre Nedir Ne Zaman Düşer?