Kafeinin Faydaları Nelerdir?

/ 23 Temmuz 2019 / 0 views / yorumsuz
Kafeinin Faydaları Nelerdir?

Her yıl yapılan yeni araştırmalardan birkaçı kafeinin faydalı bir madde olduğunu ifade ederken; birkaçı ise oldukça zararlı ve hatta kalp damar problemlerine neden olduğunu söyleyerek insanları bu maddeden uzaklaştırmaya çalışmaktadır. En kesin ve net olan şey ise; günde iki ya da üç bardak tüketilen kafein kesinlikle zararlı değil ve aksine çok büyük faydaları vardır. Bu miktar, kronik kalp ve damar hastaları için daha az olmakla birlikte normal bir insan için ideal ölçüdedir ve kesinlikle herhangi bir ekstra sağlık problemine neden olmaz.

Kafein Faydaları Nelerdir?

Kafein, özellikle sabah aç karnına ya da kahvaltıdan hemen sonra içildiğinde mükemmel bir uyarıcı ve uyku kesicidir. Kan dolaşımını arttırır ve pigmentleri uyarır. Karaciğer enzimlerini harekete geçirir ve sağlıklı bir karaciğer detoksu yaratılmasını sağlar. Tip 2 diyabetine harika çözüm getirdiği yapılan araştırmalarda görülmüştür. Özellikle günde 2 bardak şekersiz kahve tüketen kişilerin, tüketmeyenlere göre Diyabet Tip 2 hastalığına yakalanma riskleri daha düşük seviyelere inmektedir.

Zihin açıcı özelliği bulunan kafeinin, yapılan bir araştırmada, sınav öncesinde kafein tüketen öğrencilerin tüketmeyenlere göre %30 oranında daha fazla başarı elde ettikleri görülmüştür. Kalp ve damar problemi yaşayan kişilerin daha az tüketmesi durumunda inme ve felç risklerinin büyük oranda düştüğü görülmüştür. Özellikle ilerleyen yıllarda çağımızın büyük hastalıklarından olan ve her 3 yaşlıdan birinde görülen Alzheimer ya da bilinen adı ile bunama riskini de kafein ile önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Kafein Nerelerde Bulunur?

Her ne kadar kafein sadece çay ve kahve ile özdeşleşmiş olsa da, yediğimiz ve içtiğimiz hemen hemen tüm besinlerde kafein az ya da çok miktarda bulunmaktadır. Ama en çok kullanılan ürün hiç kuşkusuz kahvedir.