Göz Rengi Karakteri Etkiler mi?

/ 30 Temmuz 2019 / 2 views / yorumsuz
Göz Rengi Karakteri Etkiler mi?

Beş duyu organımızdan biri olan, etraftaki canlı cansız bütün varlıkları beynimize aktaran gözlerimiz, beynimizdeki karakteristik özellikleri de dışa yansıtıyor karşımızdakine bizim hakkımızda ipuçları veriyor olabilir mi? Birçok üniversitede araştırma konusu olarak ele alınan bu konuyu insanlar üzerinde genellemeler ile belli bir sonuca varılmış. Göz renklerine göre insanların benzer karakteristik özellikler genel bir şekilde belirlenmiştir.

Kahverengi Gözler

Kahverengi gözler hoşgörülüdürler ve insanlar bu kişilerden şüphe duymazlar. Saygılı, kibar ve naziktirler. Kahverengi gözlü insanlar daha açık gözlü insanlara göre az uyurlar ama sabah kalkarken de zor uyanırlar.

Siyah Gözler

Siyah gözlere sahip insanlar daha cesaretli olmak ile birlikte bulunduğu arkadaş grubuna liderlik yapabilme özelliğine sahiptirler. Araştırmaya göre siyah gözlü insanlar sporda başarılı olurlar. Özellikle hedef vuran, masa tenisi gibi sporlarda daha başarılı sayılırlar.

Mavi Gözler

Genel anlamda herkesin sahip olmak istediği bu göz rengi sahipleri hakkında pek te olumlu özellikler barındırmıyor. Mavi gözlere sahip insanlar rekabetçi bir karaktere bürünen ve hatta kendini düşünmeyi seven özellikler taşıyor. Bunların aksine olumlu bir cümle söylemek istersek, mavi gözlüler maneviyatta ve fiziksel anlamda güçlüdürler.

Gri Gözler

Gri göz demek mavi gözlerin bir varyasyonu olup, mavinin gölgesindedir. Koyu gri gözlüler sıra dışı bir şekilde dengeli olmaktadırlar. Fakat açık gri gözlü insanlar da ise ne zaman nasıl biri olduğu anlaşılmayan bir yapıdadır. İnsanlara nasıl gözükeceğini o anki duyguları belirler.

Yeşil Gözler

Dünyada yalnızca %2 oranında yeşil gözlü insan sayısı bulunmaktadır. Nadir olarak karşımıza çıkan bu insanlar genellikle baskıya karşı dayanabilen, doğal, yaratıcı ve öfkeye karşı sakinlerdir. İnsanlar üzerinde çabuk etki bırakabilme özelliğine sahip yeşil gözlüler, insanlar tarafından çekici ve gizemli görülüyor.

Ela Gözler

Ela gözlü insanların farklı bir karakteristik özellik taşıyıp, eşsiz ve birbirlerine benzemezler. Gözlerde ki melanin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için ortak bir kişilik analizi yapılması mümkün olmamıştır. Bu gözlere sahip insanlar bağımsız olup, kendine güvenecek bir şekilde plansız hareket ederler.